Ultimate Ears bestellen

Friday, January 07th, 2011 4:25pm

Op verzoek een korte uitleg hoe ik mijn UE’s heb besteld.

Overview

Op de website van Ultimate Ears kun je alle informatie vinden over hun producten. Ik heb destijds gekozen voor de UE 4 pro omdat deze goedkoop zijn, maar toch dezelfde hoge kwaliteit bieden. Het nadeel van dit product is dat je niet kan kiezen in welke kleur je ze wilt of er een logootje op kan laten maken; ze zijn altijd transparant en er staat altijd een Ultimate Ears logo op. Ik heb gekozen voor de versie zonder ‘Ambient’ optie, dit betekent dat er een demping van -26 dB is. Met ‘Ambient’ optie is de demping gereduceerd tot -12 dB.

Stap 1:
Bestel het product wat je wil op de website van Ultimate Ears door op ‘Buy Now’ te klikken. Betaal met je credit card en wacht op de bevestigingsmail. Ik had echter geen credit card, dus ik heb een account aangemaakt bij WireCard. Bij WireCard krijg je een virtuele credit card waar je geld op kunt zetten, desgewenst kun je ook een fysiek pasje krijgen.

Stap 2:
Laat bij een audicien een oorafdruk maken. Dit moet een volledige oorafdruk zijn (zg. ‘full concha’), waarbij een groot deel van de gehoorschelp ook op de afdruk staat. Verdere instructies kun je vinden op de website van UE.
Ik heb zelf hier in Bergen op Zoom een oorafdruk laten maken bij Andriessen Audiciens. Omdat er geen standaardtarief voor was heb ik een bedrag van 20 euro afgesproken. De oorafdrukken kreeg ik mee in een stevig doosje.

Oorafdrukken

Stap 3:
Stuur de oorafdrukken op, samen met de bevestiging die je per mail hebt gehad. Het kleine doosje heb ik goed verpakt in een grotere doos zodat het niet beschadigd kon raken. Vervolgens heb ik het per gewone post opgestuurd naar Irvine, CA.

Stap 4:
Wachten. Na een week kreeg ik een bericht dat het pakketje met de In-Ears naar mij onderweg was en twee dagen later lag hij bij de douane. Hier heeft het nog een paar dagen gelegen alvorens het bij mij binnen kwam. Al met al een levertijd van ongeveer twee weken.

Stap 5:
Er is geen stap 5.

Ik was destijds op deze manier goedkoper uit dan bij een leverancier in Nederland. Dit hangt natuurlijk helemaal af van de koers van de Dollar en of er invoerrechten betaald moeten worden.

Overigens werken ze nog steeds perfect en ben ik nog steeds zeer tevreden.

Espace Euro Disney

Sunday, September 13th, 2009 12:03am

Op 2 augustus 1988 werd er begonnen met de bouw van het huidige Disneyland Paris wat op 12 april 1992 haar deuren voor het eerst zou openen. Om alvast een indruk te geven van wat er ging komen werd Espace Euro Disney in december 1990 geopend. Voor 10 FRF kon je kijken naar de maquettes van de diverse gebouwen en attracties. Ook was er een filmzaal waar films werden vertoond.

Espace
Espace Euro Disney begin jaren ’90 van de vorige eeuw.

Nu hebben oude en verlaten gebouwen al heel lang een bepaalde aantrekkingskracht op mij, dus ik kon het niet laten om toch even te gaan kijken hoe het er nu bij lag:

Espace EuroDisney

| Read the rest of this entry …

Disneyland Parijs 26-27 aug 2009

Saturday, September 12th, 2009 11:28pm

Omdat Arthur in Disneyland werkt, besloot ik bij hem langs te gaan.
Na een ritje –dankzij werkzaamheden onderweg– van iets meer dan vier uur kwam ik bij het Franse huis van Arthur aan. Met een paar meeliftende collega’s gingen we op weg naar het park. Entree kostte niks, het eten en drinken ging Arthur steeds backstage halen dus koste me heel weinig, hij regelde korting op souvenirs en ik overnachtte in het Etap Hotel in Val d’Europe: 60 euro per kamer per nacht. Als je nog goedkoper wil is er een Etap Hotel op 15 minuten rijden vanaf Disneyland, daar kost een kamer nog maar 30 euro. Tel daar 60 euro aan benzine en tolkosten bij op en je begrijpt dat dit de goedkoopste twee dagen Disneyland waren tot nu toe.

Met een leuk trucje hadden we ook een waaier aan fastpasses voor iedere fastpass attractie die er was, dus de toppers hadden we ook snel gedaan. En wat doe ik altijd als het wat rustiger is? Fotograferen – en dan vooral dingen die andere mensen niet op de foto zetten, zoals Boot Hill. Een selectie:

Boot Hill

| Read the rest of this entry …

Nieuwe Ultimate Ears!

Thursday, July 30th, 2009 1:49pm

Jaa! Ik heb nieuwe In-Ear-monitors! Ze klinken echt helemaal geweldig. Tot nu toe had ik altijd Shure E-2’s en dat beviel al goed; helaas is er laatst één oortje van kapot gegaan dus ik had een nieuw setje nodig. Op de hele wereld zijn er maar twee bedrijven die In-Ear-monitors maken: Westone en Ultimate Ears. Nadat de ontwerper en degene die de oortjes goot ruzie kregen is de ontwerper doorgegaan met Ultimate Ears en de gieter met Westone. Omdat UE de patenten bezit voor de drivers, klinken deze veel beter. In Nederland kun je deze bestellen bij Audique, maar omdat de koers van de Dollar behoorlijk gunstig staat, ben je al gauw meer dan hondervijftig euro goedkoper uit als je het zelf uit de VS laat komen. Ik heb gekozen voor de ‘UE 4 pro’ van Ultimate Ears. De UE 4 pro’s die ik nu heb klinken nog veel beter; ipv 1 driver zitten er 2 drivers in (1 hoog/1 laag) waardoor het spectrum erg breed is en zelfs alle lage tonen heel goed doorkomen. Omdat ik heel veel op bas en drum steun tijdens het spelen is dat heel erg fijn. Ze zijn op maat gegoten waardoor ze beter afsluiten en veel comfortabeler zitten. Ik was zelfs verbaasd dat ik bijna geen druk tegen mijn gehoorgang voel en hij toch gewoon goed afsluit.  Ik ben er zo blij mee dat ik een fotoreportage van het uitpakken heb gemaakt 🙂

I got a package today
Er werd een pakje gebracht!

| Read the rest of this entry …

Useless

Monday, July 20th, 2009 6:45pm

Door een externe bron die wordt waargenomen door mijn vomeronasaal orgaan heeft de mediale kern van de laterale amygdala minder activiteit naar de hypothalamus en tegmentum…

useless

Tweetboard Alpha

Monday, June 29th, 2009 12:10pm

Het is nu misschien een beetje dubbelop, maar sinds kort heb ik hier links op de site ook mijn tweets van twitter staan. Je kan er ook op reageren door met oAuth in te loggen op twitter en dan verschijnen de relevante tweets ook hier aan de zijkant.

Ik ben er alleen nog niet uit of dit veel nuttiger zal zijn dan een gewone shoutbox, maar de tijd zal het leren.

Eerst maar eens zorgen dat ik wat vaker post 😛

Google stats

Friday, June 05th, 2009 9:59pm

Het leuke van WordPress is dat er out-of-the-box hele uitgebreide statistieken bij zitten.

search_terms_wordle

Zo komen de meeste bezoekers via de RSS feed, Twitter of Hyves. Een aanzienlijk deel komt echter ouderwets via Google binnen; alleen de zoektermen vind ik toch wel vreemd. Op nummer 1 mijn naam; ok dat is nog wel logisch. Maar op nummer 2 staat ‘spongebob’, en dat is toch vreemd. Als ik op Spongebob zoek op Google dan kom ik deze blog niet tegen op de eerste 20 pagina’s. Hetzelfde geldt voor de 3e term waarmee mensen op mijn blog komen: ‘weerkaart nederland’. De écht specifieke termen waar ik hele posts over heb geschreven, zoals ‘raynox dcr 250’, ‘lichtontwerp’, ‘msn botje’ staan pas halverwege de lijst. Kortom: ik kan het niet echt verklaren waarom het zo werkt. Als iemand met dat kan uitleggen, dan hoor ik dat graag 🙂

Eindvoorstelling HQ 2009 // STU©K

Wednesday, May 27th, 2009 9:13pm

STU©K
Matchness is een hypermodern bedrijf gevestigd in een alledaags loungecafé. Matchness zoekt, Matchness vindt, Matchness stelt voor en Matchness verbindt. Zoek je een geschikte collega, een beste vriend of jouw grote liefde? Matchness matcht met 100 % slagingsgarantie! De medewerkers functioneren op de toppen van hun kunnen tot de eerste klacht binnenkomt…
‘Matchness: Catch your perfect match’

Korte informatie

Heb je je voorgenomen eens wat vaker naar theater te gaan en komt het er maar niet van? Nieuwsgierig geworden na het lezen van bovenstaande tekst? Benieuwd waar de HQ School tot in staat is? Dan moet je zeker langs komen!
De normale kosten voor een kaartje zijn € 12,50 per stuk. Kom je de voorstelling bezoeken met een groep van 15 mensen?
Dan kost een kaartje slechts € 10,- per stuk!

hqeflyerstuckachter

Reserveer nu via www.hqschool.nl!

Rondje Markiezaatsmeer

Monday, April 20th, 2009 8:55pm

Gisteren heb ik een rondje rond het Markiezaatsmeer gefietst en onderweg een paar keer gestopt om wat foto’s te schieten:

Komkommer Salade

Monday, April 20th, 2009 6:49pm

Even een Mobypicture testje…
Image posted by MobyPicture.com
– Posted using MobyPicture.com