Politie?

Vandaag lekker gewerkt en tegen het einde van de werktijd belt er ineens iemand met een nummer van ver buiten de regio. Vast een nieuwe klant denk ik, dus ik neem de telefoon op.

“Spreek ik met de mede-eigenaar van Van Gurchom Media- & Event-support? Verantwoordelijk voor de site H – T – T – P – dubbelepunt – schuinestreep – schuinestreep – wee wee wee punt vee el ee punt nl”.

Nou daar had ik nooit van gehoord, dus nee. Vervolgens werd het onderste regeltje van deze site opgelezen (de copyright notice die nergens op slaat). “Ooh, Bleh.NL, zeg dat dan meteen”.

De lieve man presenteerde zich als een agent van de politie uit Horst. Er zijn nl. op een school printjes uitgedeeld van het zuig-script tegen iemand en nu is er een aanklacht tegen mij ingediend wegens smaad. Ik kon mijn lach al bijna niet inhouden, een politie-agent die zo’n klacht meteen in behandeling neemt zonder eerst verder vooronderzoek te doen.. Nouja, ik neem de goede man niks kwalijk, maar het was uiterst vreemd te noemen. Vervolgens de vraag of ik het van de site kon verwijderen (lees: mij wordt gevraagd om iets wat niet bestaat te verwijderen) en of ik morgenochtend kon terugbellen. Op de vraag waarom het niet direct kon worden besproken een allervreemdst antwoord: De man zat niet op het bureau, maar vanaf thuis te bellen vanwege de faciliteiten!! Een politie-bureau zonder internetverbinding, nee dát is geloofwaardig.

Nouja, ik ben de ergste niet en omdat ik er absoluut op tegen ben dat de betreffende pagina wordt misbruikt om andere mensen echt te pesten (dit keer een meisje van 13) heb ik de betreffende naam op de blacklist gezet.

Nou werd mij gevraagd om een IP-adres te geven van degene die die site had opgevraagd en dus waarschijnlijk ook de dingen had uitgeprint (al kan dat natuurlijk net zo goed via de school geregeld worden).

Na opgehangen te hebben ben ik ff gaan zoeken.

De enige verwijzing die ik in de logs kon vinden was naar een ip-adres wat in gebruik was door een ‘bedrijf’ (gevonden via de illegale weg van databases inkijken die voor justitie gesloten blijven). De eigenaar van dat bedrijf bleek een naam te hebben die hetzelfde klinkt als degene die ik aan de lijn had, dus: Telefoonnummer nakijken.

Het telefoonnummer waar vandaan gebeld was bleek te behoren bij hetzelfde bedrijf, beetje vreemd?

Nu dus de vraag: “Was dit nou een prank-call of serieus?”.

Gezien de kennis van zaken van de man, of liever gezegd, het gebrek daaraan, lijkt het me dat de man gewoonweg iets goeds probeert te doen. Degenen die hem hiertoe gezet hebben om dit te doen zullen waarschijnlijk dondersgoed weten dat hij alleen zichzelf belachelijk maakt. Dus heel waarschijnlijk bestaat er helemaal geen 13-jarig meisje met de betreffende naam of is dat gewoon een dochter van iemand ofzo.

Nouja, mocht het dus wel serieus zijn dan zal ik deze man morgenochtend maar even wat kennis bijbrengen en even duidelijk aangeven dat de persoon die de site uitprint en verspreid toch echt de schuldige is, wat volgens de logs dus iemand van het bedrijf van de politie-agent is (een collega die denkt dat ‘ie leuk is ofzo 13.gif ).

Morgen de rest van het verhaal na mijn telefoontje, dan zullen we weten of het een prank-call is.. Tot nu toe heb ik er in ieder geval al lekker om kunnen lachen.

Maar of het daadwerkelijk een politie-agent was? Dat lijkt me wel erg sterk 10.gif 10.gif !!

Leave a Reply