Vastenavend

Ja, het is weer zover: vastenavend of voor de niet bergenaren: carnaval. De tijd van dom doen, uit je bol gaan en je lamzuipen komt weer tot z’n hoogtepunt. Hier in bergen is het de gewoonte om al 6 weken voor de eigenlijke vastenavond te beginnen met feesten. Nou: Ik vind er nix aan. De winkels gaan dicht, je kan niet meer normaal van je huis naar het station komen, het is een bende, de straat is een teringzooi, er staan 7 mobiele pisbakken in de straat maar nog zijn er van die mensen die hun leuter bij jou in de brievenbus willen duwen, mensen gillen in je oor en worden boos als jij ze een trap in hun gezicht geeft; kortom: nix voor mij.

Dit jaar de overtreffende trap, door gewoon binnen te zitten loop ik hier al een gehoorbeschadiging op. De buren hebben besloten om voortaan maar 1 cd in de speler te laten, de versterker voluit te zetten en knallen maar. 92 dB is de gemeten waarde binnen onze muur. Buiten komen ondertussen de dweilbandjes voorbij die tegenwoordig ook maar 3 liedjes kennen; vroeger waren er nog bandjes bij die leuk konden spelen, tegenwoordig is het hoe valser hoe beter. De gemeente en de politie gedogen alles hier want het is immers maar 1x per jaar vastenavend.

Ik irriteer me enorm en het gezeik begint rond een uur of 2 ‘s middags en gaat door tot 5 uur de volgende ochtend; denk je dan eindelijk rustig te kunnen slapen, nee hoor: schoonmakers met 5 bezemwagens die een teringherrie maken en ook nog eens een uur voor je deur bezig zijn. Alsof je aan die tientallen dweilbandjes voor je deur en bij de buren nog niet genoeg schade had opgelopen.

Bij mijn broer is het nog erger: Hij kwam vandaag z’n kenteken bewijs halen wat hier gearchiveerd is. Ik dacht dat hij z’n auto ging verkopen, maar nee: Gisterenavond is zijn auto helemaal total-loss gebeukt door een paar van die fijne vastenavend-vierders. Antwoord politie: Ja, tis immers vastenavend, dan gebeurt dat wel eens ja, jammer voor je. En daar bovenop keert de verzekering nog eens niet uit omdat hij z’n auto maar ergens anders had moeten parkeren (hij stond verdorie midden in een woonwijk bij het ziekenhuis in de buurt op kilometers afstand van de binnenstad).

Meegenieten van wat ik hier ieder jaar 6 weken moet doormaken? Luister naar een kleine opname (vandaag gemaakt om 11 uur).

5 Responses to “Vastenavend”

 1. parlepiep
  March 7th, 2003 11:46
  1

  dit is natuurlijk wel heeeel offtopic maar ik wilde registreren bij dat freeworldforum maar dat kan dus blijkbaar niet met een gratis mailadres….. Nu heb ik zo’n 10 gratis mailadressen en zo’n 0 betaalde ofzo en ik vroeg me af wat dan het nut was van die eis……. IMHO namelijk niet zo tamelijk veel…
  Reply:

  Erg off-topic ja. Iedereen heeft toch een internetverbinding en dus een eigen betaald e-mail adres; als je dat niet hebt ben je

 2. parlepiep
  March 8th, 2003 10:06
  2

  ….. Je zou er natuurlijk ook rekening mee kunnen houden dat er ook mensen zijn die nog bij hun ouders wonen en dat die ouders er dus op staan om de chello adressen te nemen, waardoor ik wel gedwongen word om gratis mail-adressen te nemen Reply:

  Dan vraag je aan je ouders die 20 euro wat het in een jaar kost om een eigen e-mail adres op je eigen domeinnaam te hebben. Daarnaast kun je bij chello meerdere adressen krijgen (iig meer dan 2).

 3. Noesje
  March 18th, 2003 20:20
  3

  Niks voor jou vastenavond?
  Vorig jaar zat je anders nog wel jolig mee te dansen

 4. bart
  December 7th, 2004 14:43
  4

  6 weken lang vastenavend??? ik kan me voorstellen dat je je irriteerd, maar als je dan denkt dat 4 weken 6 weken wordt, dan klopt er iets niet helemaal. Dat je auto in elkaar wordt gebeukt heeft niets met vastenavend te maken. een stom toeval dat dat dan gebeurd. Zelf woon ik in de binnenstad en krijg dus zowat elk dweilbandje langs mijn deur. gelukkkig goed spelend, en steeds weer andere liedjes. Ook is het na 3 uur in de ochtend afgelopen omdat de caf

 5. vullek
  January 10th, 2005 23:44
  5

  wel goede opname trouwens. Kun je er niet meer online zetten. Ik vind het wel gezellig…

Leave a Reply