Fontys Musical Gala

Na lekker gegeten te hebben bij de Saté Kid (dankzij Wieneke eten we daar vast nog veel vaker), waar overigens een man in een WholeHog II manual aan het lezen was die de voorstelling moest gaan draaien waar we heen gingen, zijn we deze avond naar het Fontys Musical Gala gegaan. Nu had ik al niet zo’n hoge pet op van Fontys, maar deze avond brak m’n klomp echt. Je moest gewoon moeite doen om de zuivere tonen eruit te halen; het merendeel van de zang was vals. De dans was verschrikkelijk om naar te kijken. De spraakverstaanbaarheid was erg slecht, om nog maar niet te spreken over de afschuwelijke accenten van sommige studenten. Fontys maakte z’n naam weer eens echt waar dus. Daarnaast was de theatertechniek ook niet echt goed te noemen: flightcases op toneel (zonder af te rokken), onverstaanbare mensen, halverwege de voorstelling het halve publiek verblinden en hele lelijke positiewissels maken met de shutters open noem ik amateuristisch. Na een paar weken terug Pirates of Penzance van het BOV gezien te hebben vraag ik me serieus af of die mensen van Fontys wel weten waar ze mee bezig zijn. Als zelfs de plaatselijke amateurtoneel/operette-verenigingen betere producties afleveren is het met het niveau buitengewoon slecht gesteld. Een dikke onvoldoende voor het Fontys Musical Gala.

Leave a Reply