Fame the Musical

Musicalplan Zuid-West had weer een voorstelling. Na Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat was het dit jaar Fame. In de lokale krantjes heel hoog aangeschreven, dus ik verwachtte toch minstens BOV niveau. Allereerst waren onze plaatsen erg slecht, op tabourettes op het eerste zij-balkon. Na de pauze maar even naar een collega technicus gelopen om te vragen of we niet achter hem konden zitten en zo zaten we de 2e helft midden in de zaal. Spel, zang en dans waren niet om over naar huis te schrijven, niveau middelbare school voorstelling. Het licht vond ik op veel punten lelijk en vooral de ophanging van hoog zij-licht met een stuk stijgerpijp (waar hele mooie en nette extenders voor bestaan) vond ik erg slecht; maar dit zal ook te maken hebben met de korte tijd die ervoor beschikbaar was. Het geluid was behoorlijk goed, zeker gezien het feit dat er maar weinig technische repetities waren: petje af daarvoor. Misschien moet het Musicalplan voor volgend jaar maar een aparte licht- en geluidsontwerper aantrekken, dit zal al heel veel schelen. De voorstelling was op zich wel onderhoudend, maar de kwaliteit van de acteurs was erg laag. Eén pluspuntje voor de zang nog: Miguel vond het beter dan het musical gala 13.gif. De live muziek was verder erg goed.

Volgend jaar wat talentvollere mensen aantrekken dan maar?

Leave a Reply