Linkdumpje

Deze stonden nog in mijn favorieten:

Een Mini Cooper omgebouwd tot robot!
Altijd handig om een auto mee te stoppen.

En dit is eigenlijk niet echt leuk maar vooral een voorbeeld hoe het niet moet:
DJ’s A.C.

Ik kwam erop via iemand die vroeg of dat wat was, nou neem ik aan dat die vraag niet serieus was.
Naast dat de site zo goed als onleesbaar is kwam ik dit plaatje tegen:
http://members.lycos.nl/djsac/Templates/NEW%20PHOTOS/21_juni/Thumbnails/01.JPG (klikbaar)
Moet dát doorgaan voor truss? Het lijkt wel van plastic. En al het (el goedkopie) licht hangt/klemt zomaar zonder een enkele safety eraan vast. En dan te zien dat zulke mensen nog werk kunnen krijgen 36.gif Maar ze zullen vast ook wel voor €100 een avondje komen draaien ofzo. Levensgevaarlijk gewoon (en afschuwelijk slecht natuurlijk). En let dan ook op de meertaligheid van de site, ze willen nog internationaal gaan ook 17.gif.
Maargoed, op het licht en geluid forum zijn nog tal van dit soort voorbeelden te vinden. Hopelijk levert deze praktijk geen slachtoffers op.

4 Responses to “Linkdumpje”

 1. Feestdjhansie
  March 23rd, 2004 13:43
  1

  Hee,
  Ik ben de vriend van kelly en ik was effe aan t kijken.
  leuk trussie zeg…
  Geloof mij, dit valt nog wel mee.
  Ik heb pas nog een drive in show gezien met een steigerpijp
  met lampies(Eraan geplakt met gaffa) en dus ook zonder verdere
  safety’s.

  Hobbie BOB en ko.

  gegroet,
  Hans

 2. Dj's A.C.
  March 29th, 2004 11:47
  2

  heej,
  opzich om te beginnen, kun je niet oordelen over iets als je het zelf niet gezien/getest heb. Het is bovendien erg laf zulke dingen maar rond te roepen zonder ons dan ook te informeren. Erg triest hoor, en bovendien>als je betere trusse zou moeten hebben(hoewel we hier prima over tevreden zijn) kost je dat gelijk zoveel geld, en aangezien we BEGINNEND zijn en niet ALLE TIJD van de wereld hebben is het niet echt slim om bakke met geld leeg te gooie terwijl je dat er toch niet uit haalt. Het is gwoon slim doordacht, maarja je houdt natuurlijk altijd van die mensen die commentaar op dingen geven zonder daar meer vanaf te weten. Wat betreft de site, die ziet er gewoon prima uit en bovendien was dit om een idee te krijgen hoe .php werkt,maar ook dit zul je wel niet begrijpen. Jou site met die zwarte balken, grijze scrollbars en blauwe vlakken met gele teksten. ff ter info, we zijn bezig met het maken van n flashsite die er zeker zo mooi als jou en onze site same uit komt te zien. Tis wel erg makkelijk om mense die je niet kent zonder enige aanleiding de grond in te boren he…

  toch met vriendelijke vroet,

  DJ’s A.C.

  Reply:

  Geld is natuurlijk nooit een excuus om iets niet veilig te doen. Op veiligheid moet je nooit bezuinigen. En je hoeft geen wiskundige te zijn om te zien dat dit soort truss niet veilig is (heb je

 3. DJ's A.C.
  March 31st, 2004 15:12
  3

  Ik weet niet precies wat jij allemaal zeurt over onze truss, maar die is door een proffessioneel rigging bedrijf gemaakt, de lampen zijn door middel van een metale beugel aan de truss bevestigt en zitten ook nog eens met meerdere heavy duty tie-straps vast. Hij is gebouwd voor de lampen etc die er nu ophangen en dus weten wij ook zeker dat hij het gewicht houdt.

  Reply:

  tie-straps? Die mogen niet, die smelten bij warmte. Je moet gecertificeerde safety’s hebben. Dat is wettelijk verplicht en is niet voor niets zo.
  Welk bedrijf heeft die truss dan gemaakt? Zonder diagonale verbindingen kan het toch nooit stabiel zijn? En hij moet het gewicht niet kunnen houden, hij moet 10x het gewicht kunnen houden. (Vf = 10 bij hijsen boven mensen).

  Over dat onze site vreemd doet in bepaalde browsers komt doordat hij momenteel op lycos gehost wordt. Lycos heeft een reclame balk en die halen wij door middel van een script weg. soms verpest het hierdoor echter de frameset. (als je de intro afkijkt bijvoorbeeld).
  Reply:

  Ok, maar koop dan gewoon een domeintje met een accountje, dat kost je echt niet meer dan

 4. DJ's A.C.
  March 31st, 2004 23:06
  4

  Ja, en denk jij dat twee jongens van 18 die anderhalf jaar draaien zomaar 600 euro per avond kunnen gaan rekenen?
  Denk jij dat er dan nog boekingen komen?
  Reply:

  Als er geen boekingen komen dan komt dat puur omdat jullie dan niet de verwachte kwaliteit leveren. Concurreren doe je niet alleen met prijs en zeker niet door onder de gangbare prijs te zitten. Je kunt ook concurreren op kwaliteit, maar dat is aan jullie dus niet besteedt?

  Je stereotypiseert alle beginnende DJs als "Marktverziekers"
  Jij weet helemaal niets af van onze situatie. Jij leest wat info op onze site, kijkt naar wat plaatjes van een half jaar geleden, wijst op een paar topics uit een forum waar in het laatste (respectievelijk) 1\2 ; 1; en 4 jaar niets meer is gepost en verwacht dat bij ons alles verwaardeloosd wordt. Blijkbaar ben jij er van overtuigd dat je ons niet moet huren, oke, 1 zeikerige klant minder.
  Reply:

  Dus iedere klant die iets om de veiligheid van zijn/haar gasten en de geboden kwaliteit geeft is per definitie een zeikerige klant? Zet dat eens op je site: "Wij geven niets om uw veiligheid, heeft u daar bezwaar tegen zoek dan een ander". Eens kijken hoeveel klanten je over houdt.

  Maar als het om een marktverzieker gaat dan ben jij het wel, want jij verziekt de markt voor ALLE beginnende djs die proberen om een eigen kleine show te beginnen. nogmaals, NIEMAND begint met:
  "een leuk meubeltje, een stukje truss, een paar (4) MX10 scans (of trackspots ofzo), een paar parretjes, 2 losse statiefjes, een lasertje en een paar effectjes zoals een acrobat of wizard o.i.d. en verder 2 draaitafels, een 100tal platen, een cd speler, een paar honderd cd’s, een dateq mengtafeltje, een goedkope lichttafel (studio24sc of martin lightjockey), een crossover, een eq, een compressor, 2 versterkertjes, 2 topjes en 2 subjes."
  Reply:

  Eh, niemand begint daarmee? Natuurlijk wel! Dit is een _minimale_ set. Zoals ik heb voorgerekend kost dat ook amper wat, vooral als je het 2e hands aanschaft.

  Ik ga de naam van het bedrijf niet noemen, want dan gaan jullie hen waarschijnljik ook weer afzeiken omdat jullie daar ook vooroordelen over hebben.
  Reply:

  Nee, dat geloof ik. Bedrijf? Het zal wel een vader van

Leave a Reply