Diversen

Afgelopen donderdag heb ik weer eens ouderwets geshopt in Utrecht, nouja ouderwets… Ik was met !<elly en zij heeft de gewoonte om een winkel binnen te stappen, 2 sec. rond te kijken en als ze iets leuks ziet het even te passen en anders direct weer de winkel uit te lopen. Speedshopping dus, erg handig als je haast hebt, maar als je de hele dag hebt heb je ineens zeeën van tijd over waar je niet op had gerekend. Daarnaast had ik net de week ervoor een boel inkopen gedaan dus was ik ook een beetje door m’n geld heen om leuke kleren te kopen. De rest van de dag maar rondgehangen en allerlei vage kunstige frutsels bekeken en lekker wat gegeten en gedronken.
Vanuit Utrecht ben ik vervolgens doorgereisd naar Veghel om naar de voorstelling ‘Carpe Noctum’ te gaan van Stage Affairs. Veel te vroeg aangekomen heb ik daar in de plaatselijke snackbar maar wat gegeten en vervolgens bij de lichttech van de Blauwe Kei een backstage-tourtje geregeld voor ons vieren (de andere 3 van ons gezelschap kwamen zo’n 1,5 uur later aan). De voorstelling was supergoed, daar kan ik heel kort over zijn en ik ben heel benieuwd naar de Hamburg-versie.
De nacht erna heb ik min-of-meer geslapen bij Joey en de volgende ochtend zijn we naar het Land van Ooit vertrokken (waar zowel ik als Joey hebben gewerkt).
Het was een teleurstelling, de kwaliteit van de voorstellingen en het park op zich is flink achteruit gegaan. Terwijl er in onze tijd nog zo gehamerd werd op bewaking van het concept, lopen er nu attractanten met hanekammen en piercings rond. Erg jammer allemaal.
Gisteren heb ik nog iets aparts gedaan: auditie.
Nouja, auditie, Joey moest auditie doen voor een rol als ‘technisch figurant’ en ik was voor de gezelligheid meegegaan. Bij aankomst in een grote fabriekshal (oude scheepswerf o.i.d.) stond de regisseur van het stuk erop dat ik ook meedeed met alles. Voor mij als verlegen type was dat ineens wel even schrikken, maar uiteindelijk vond ik het toch erg leuk en apart om te doen. We moesten op de locatie zelf scene’s verzinnen en verder wat oefeningen m.b.t. concentratie en geven en ontvangen doen. Toch zomaar ineens een ervaring die ik niet snel vergeet, mede omdat ik ook direct over mijn verlegenheid moest heen stappen.

Leave a Reply