Live-Opname

Ik wilde deze avond een opname maken van de band van mijn broer. Van Joey had ik z’n O1v96 en multi geleend zodat ik op 16 sporen kon opnemen. Het café waar ze speelden zou wel via de direct-outs een signaaltje sturen. Op locatie aangekomen keek ik nog eens goed achter op de mengtafel van het café: mic, line, insert… geen direct-out. De baas van het café vond dat het via de line moest. Na veel wikken en wegen en gediscussieer zo’n 15 minuten voordat de deuren opengingen maar besloten dat alles via de O1v96 moest lopen, dus met haast de boel omgeprikt en binnen 5 minuten de hele band gesoundcheckt. Uiteindelijk dus de hele avond de band geschoven.
Het live-geluid was beter dan ooit, de opname was goed, alleen jammer dat de band een slechte avond had. Volgende keer beter hopelijk.

Leave a Reply