Mijn vakantie…

Deze week visum regelen, inentingen halen en over zo’n 7 weken ga ik dan eindelijk weer eens op vakantie. Hieronder de volledige beschrijving:

29-10-05 vlucht AMS-KUL MH 17 12.00-06.05 ok

30-10-05 vlucht KUL-JKT MH 711 09.10-10.10 ok; bij aankomst heeft u een dagkamer tot
uw beschikking in het Quality Bandara Hotel op de luchthaven van Jakarta. In de
avond vlucht JKT-DJJ

31-10-05 Bij aankomst te Jayapura in de vroege ochtend transfer naar het Relat Indah hotel.

31-10-05/
03-11-05
3 overnachtingen in het Relat Indah Hotel. Dagen ter vrije besteding.

03-11-05 na het vroege ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Wamena; bij aankomst transfer naar het Baliem Pilamo hotel. In de namiddag bezoek aan de markt voor eventueel wat inkopen.

03/04-11 1 overnachting Baliem Pilamo hotel

04-11-05 u wordt’s ochtends opgehaald door uw gids en rijdt u 40 minuten naar Sogokmo in het zuiden van de Baliem vallei, het beginpunt van uw trekking. U wordt vergezeld door uw gids, 10 dragers en een kok. U wandelt door een van de meest indmkwekkende landschappen van de Grote Vallei richting Kurima, waar de bergwand zich opent en de Baliemkloof bcgint. Vervolgens wandelt u via de Hesegem-heuvel naar Kilise, de eindbestemming van deze dag. Tijdens deze 4-uur durende tocht ontmoet u de lokale bevolking, verwikkeld in de dagelijkse bezigheden. U overnacht in een lokaal guesthouse te Kilise

04/05-11 1 overnachting in een lokaal guesthouse te Kilise

05-11-05 na het ontbijt wordt de tocht vervolgd via een traditionele hangbrug over de Baliem rivier. De wandeling van vandaag is iets zwaarder door de smalle en mogelijk steile en glibberige paden. Uiteraard kunt u genieten van de overweldigende natuur en kunt u verkoeling zoeken bij een waterval terwijl uw kok de lunch bereidt. Na de lunch wordt de trekking vervolgd via een rivier richting Syokosimo, een klein dorp waar u de nacht doorbrengt in een lokaal guesthouse van een plaatselijke onderwijzer. De wandeling van vandaag duurt zo’n 4,5 a 5 uur.

05/06-11 1 overnachting in een lokaal guesthouse

06-11-05 de trekking van vandaag is relatief kort, zo’n 3 uur. Na het ontbijt wandelt u de heuvel op naar het kleine dorp Hitugi. Tijdens deze wandeling heeft u een adembenemend uitzicht over het schitterende landschap met kleine dorpjes met de op het land werkende lokale bevolking. Rond het middaguur komt u aan in Hitugi waar de lunch wordt genuttigd. In de middag kunt u het dorp verder verkennen en contact leggen met de lokale bevolking. U brengt de nacht door in het dorp.

06/07-11 1 overnachting in Hitugi

07-11-05 na het ontbijt wordt de tocht vervolgd terug naar Sogokmo. De wandeling van
vandaag is relatief lang, zo’n 6 uur, maar het terrein is makkelijker begaanbaar en de paden zijn breder. Tijdens de tocht passeert u het dorp Kurima en kunt u wederom genieten van het prachtige natuurschoon alvorens u bij Sogokmo opgehaald wordt voor de transfer per auto naar Wamena. De lunch wordt onderweg genuttigd. U dineert en overnacht in het Baliem Pilamo hotel

07/09-11 2 overnachtingen in het Baliem Pilamo hotel of soortgelijk

08-11-05 na het ontbijt wordt u naar Jiwika gereden (30 minuten), een dorpje in het noorden van de Baliem vallei dat bekend staat om haar oude zwarte mummie, welke als bemiddelaar met de geestenwereld diende. U kunt het traditionele dorp verder verkennen, of de Mili berg met zout poel beklimmen. Hier kunt u het lokale zoutwinningsproces meemaken. Onderweg wordt de lunch bereidt. Rond het middaguur wordt er een zeer indrukwekkende en angstaanjagende oorlogsscene gespeeld (gelukkig gespeeld). Daarna wordt er een Dani varkensfeest georganiseerd en kunt u meemaken hoe het varken wordt geslacht en op traditionele wijze wordt bereid in een oven van hete stenen en gras (wij zullen u de details besparen). Vervolgens wordt u terug naar het hotel gebracht

09-11-05 na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Wamena voor de vlucht naar Jayapura; bij aankomst te Jayapura, transfer naar het Sentani Indah Hotel

09/10-11 1 overnachting in het Sentani Indah Hotel

10-11-05 transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Biak DJJ-BIK; bij aankomst transfer naar uw hotel

10/16-11 6 overnachtingen in het Arumbai Hotel te Biak. Biak is het grootste eiland van de
Schouten eilanden (genaamd naar Willem Comeliszoon Schouten) en heeft een rijke geschiedenis. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog was het een van de belangrijkste oorlogsgebieden. De grotten die de Japanners hebben gebouwd in die periode zijn een echte toeristische trekpleister. Biak kent verrassende lekkere restaurantjes waar u heerlijke verse vis kunt eten en elke ochtend vroeg is er een kleurrijke markt in het centrum van Biak. Daarnaast heeft Biak prachtige stranden zoals Anggaduber Beach, Bosnik Beach en Asaibori Beach en is het uitermate geschikt voor snorkelen en duiken vanwege de prachtige onderwaterwereld. Het duiken hier en bij Yapen wordt door velen gezien als het beste ter wereld. Ook de Blue Water Pond en de Birds Garden zijn leuk om te bezichtigen.

16-11-05 transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Yapen; bij aankomst transfer naar het Merpati hotel

16/18-11 2 overnachtingen in het Merpati Hotel te Yapen. Yapen is minder bekend en
daardoor ook minder toeristisch dan Biak maar is echt een tropisch paradijs en heeft wellicht nog mooier koraal dan Biak

18-11-05 transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Biak

18/19-11 1 overnachting in het Arumbai Hotel te Biak

19-11-05 transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Manado; bij aankomst transfer naar het Santika Manado hotel

19/25-11 6 overnachtingen in het Santika Manado Hotel. Tijdens uw verblijf in Manado adviseren wij u dagtochtjes in de omgeving te maken, zoals naar Tomohon, Bitung, Tondano en Tangkoko National Park. De tocht door het land der Minahasa voert u naar Tomohon, met z’n authentieke adat-huizen, opmerkelijke markt en de Chinese tempel. Vervolgens naar de zwavelbronnen en naar een traditioneel pottenbakkersdorp. De lunch kunt u gebruiken aan het mooie Tondanomeer waar u ook een bezoek kunt brengen aan de karperkwekerijen. De tocht wordt vervolgt naar Airmadidi, een vriendelijk dorp met oude Waruga’s, oftewel graftombes waarin de overledenen zittend werden bijgezet, vergezeld van allerlei gebruiksvoorwerpen en sieraden. Vervolgens bezoekt u de plaatselijke kokosoliefabriek. Een andere dagtocht die u gemakkelijk zelf kunt organiseren is de tocht naar Bunaken. U neemt de publieke boot vanuit de haven. U heeft grote kans onderweg een school dolfijnen te zien. Op Bunaken kunt u snorkelen, langs de stranden slenteren en luieren en heeft u de gelegenheid om per glasbodemboot de koraalriffen en de vele kleurrijke vissen te bezichtigen.

25-11-05 transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht MDC-JKT en JKT-KUL MH 722 18.30-21.30 ok en KUL-AMS MH 16 23.45-05.55 ok *

26-11-05 aankomst Schiphol om 05.55 uur

2 Responses to “Mijn vakantie…”

 1. Arthur
  September 6th, 2005 22:55
  1

  Wereldreiziger!

 2. Joyce
  September 11th, 2005 16:35
  2

  ziet er goed uit! je hebt het onderhand ook wel verdient joh!

Leave a Reply