Vakantieverslagje (3)

4 nov Om 9 uur stond de gids klaar en zijn we vertrokken. In Sogokmo zijn we uit de auto gestapt en samen met 10 dragers aan de tocht begonnen. De weg bestond uit glibberige paadjes en enge bruggertjes. Onderweg liepen we door verschillende dorpjes en kwamen veel mensen tegen. Het was goed te zien dat het allemaal erg arm was, heel veel mensen die we tegenkwamen zagen er ziek uit. Alles was heel primitief (behalve de kerken dan, snap je dat?). Doordat de conditie van Marijke erg slecht was zijn we gestopt in Anjelma. Anjelma was een arm dorpje, er kwamen bijna nooit toeristen en de kinderen waren echt allemaal ziek.

De volgende dag gingen we verder naar Kilise, wat eigenlijk vandaag had moeten gebeuren. We staken snelstromende rivieren over via stenen en bruggetjes bestaande uit 1 boomstam. Onze gids heet Edison. 1 van de dragers spreekt ook Engels, hij heet Freddy en is in de VS geweest. In de namiddag hebben we een dorpje bezocht om kennis te maken met de plaatsejke cultuur. ‘s avonds hebben we gezongen rond het kampvuur tot de lokale bevolking vroeg om te stoppen omdat ze niet konden slapen. Daarna zijn we maar gaan slapen in een schoolgebouw van World Vision.


5 nov Omstreeks half 9 zijn we vertrokken naar Kilise. Het was erg mooi lopen, maar wel kort. Bij aankomst hebben we kunnen douchen met stromend water uit een bron. In de middag hebben we gekeken hoe een huis werd gebouwd en verder gezeten en gepraat met de plaatselijke bevolking. Verder hebben we souvenirs gekocht. ‘s avonds weer erg lekker gegeten en daarna met de gids zitten praten. Hierna zijn we nog in de keuken gaan zitten om samen met de dragers en plaatselijke bevolking te zingen. Hierna gaan slapen, ik sliep in de hut bij de gids.Leave a Reply