Vakantieverslagje (4)

6 nov Vanochtend wat later opgestaan en weer een korte tocht gemaakt naar het volgende dorp. We zijn de Baliem rivier gepasseerd over een hangbrug en een andere rivier over een
Brug van planken. Het was erg steil omhoog en naar beneden en door de regen van de nacht ervoor ook erg glad. Marijke had het weer erg zwaar en zat weer smoesjes te verzinnen. Zelfs de dragers zeiden dat ze teveel rookt en een slechte conditie had. Omdat het ging regenen zijn papa, joke en ik maar doorgelopen om voor de regen aan te komen in Syokosimo. We werden al opgewacht door kinderen die ons aan de hand meenamen naar het dorp. De kinderen vroegen om pennen en ballonnen, maar we hadden alleen nog maar een paar balonnen over.

Na de lekkere lunch (boontjes, varkensvlees en tonijn uit blik), zijn we ons gaan wassen in een bergrivier op 5 minuten lopen van het dorp. Het water was erg fris. Er kwamen nog een paar kinderen langs die een grote sprinkhaan hadden gevangen. Bij terugkomst nog even gevoetbald met een paar kinderen. Na het eten met Edison gepraat over politiek en geschiedenis e.d. Daarna nog even met de dragers in de keuken gezeten en vroeg gaan slapen.7 nov Vandaag was de tocht erg lang. We zijn vroeg vertrokken, maar door de regen hebben we toch nog zo’n 7,5 uur gelopen. We liepen over brede paden die door regeringsprojecten waren/werden aangelegd. De tocht was verder saai, maar het uitzicht was wel mooi. Na aankomst bij de terminal bij Sogokmo (na de Japanse brug), zijn we naar het hotel gereden, waar we zijn gaan uitrusten.

Leave a Reply