Vakantieverslagje (7)

12 nov Omdat het slecht weer was zijn we vandaag Noord-Biak gaan verkennen. Na 1,5 uur rijden zijn we bij een baai met een mooi strand gestopt om even te rusten. Een paar jaar geleden was daar nog een dorp, maar bij de tsunami van 1997 is dat allemaal weggevaagd en zijn op die plek zo’n 3000 mensen omgekomen. Daarna hebben we weer 1,5 uur in de auto gezeten met een paar korte stops op mooie plaatsen om wat foto’s te maken. Toen kwamen we aan bij een grote waterval, waar we hebben geluncht. De regen was gestopt en we hebben daar ongeveer een uurtje doorgebracht. Op de terugweg zijn we gestopt bij een stuk kust met plateaus en grotten in het koraal. Dit zag er indrukwekkend uit. Hierna hebben we nog 1 korte stop gemaakt bij een mooi strand aan een baai om vervolgens weer richting hotel te gaan waar we ‘s avonds aankwamen. Ik voelde me ziek en ben direct gaan slapen.
13 nov Een rustige dag vandaag. We hebben ons naar het strand laten rijden om daar de hele dag door te brengen. We hebben samen met 2 indonesische meisjes nog gitaar gespeeld en liedjes gezongen. Een leraar was daar met zijn klas en de leerlingen wilden graag met mij praten om hun Engels te oefenen. Ik heb ze ook mijn adres gegeven zodat ze kunnen schrijven als ze willen. Ik heb meer dan een uur met ze gepraat, waarna ik ben gaan zwemmen en uitrusten op het strand.
Bij terugkomst hebben we nog even bij het zwembad gezeten om daarna te gaan eten en vroeg te gaan slapen.

14 nov Omdat het slecht weer was zijn we vandaag de westkust gaan verkennen. Virgil en Marijke gingen niet mee. Na een lange rit zijn we gestopt bij een haventje om vervolgens door te rijden tot we niet meer konden. Van daar uit zijn we door het oerwoud gaan lopen naar een waterval. Na bij de auto bijgekomen te zijn, zijn we terug gaan rijden. Opeens konden we niet meer verder. De mensen waren bezig met bomen kappen en de weg was compleet verspert. Toen de weg weer vrij was gemaakt konden we verder rijden. Daarna zijn we nog gestopt bij mooie uitzichten en een plaats waar de lokale bevolking de botten van de overledenen neerleggen. Na terugkomst hebben we gepint en gegeten (frietjes), om vervolgens weer vroeg te gaan slapen.


Leave a Reply