Een beetje drukker…

Ook deze week was het weer lekker druk.

Het begon donderdag met hemelvaartsdag. Omdat ik Arthur al lang niet meer had gezien heb ik met hem afgesproken om vanwege het afscheid van de hofplein-lijn en de zoetermeer-stadslijn dat traject nog eens te doen. Na voor het eerst in mijn leven een vol rondje zoetermeer te hebben gedaan en in diverse oude treinen te hebben gezeten op weg naar Den Haag besloten we naar Toeps te gaan. ‘s Avonds kwam Josephien ook nog langs en in Cinema Toeps hebben we een russisch ondertitelde versie van de Da Vinci Code gekeken. Met de laatste trein, die we net haalde, zijn we uiteindelijk thuisgekomen om snel te gaan slapen.

Afgelopen zondag had Josephien voor het eerst de leiding over de aanbidding wat een deel van ons weekend in beslag nam. Zondag hebben we bij mijn vader geklust zodat hij deze week in z’n nieuwe huisje in Kruiningen kan trekken. Kruiningen is net zo’n gat als Krabbendijke, maar dan met intercity station (helaas wel op 3km van het centrum).

Sinds vandaag heb ik mijn eigen kantoor, waardoor ik werk en privé goed kan scheiden. Ik heb er een mooi groot bureau in met een aansluitend vergadergedeelte waardoor het een stuk makkelijker is om werkoverleg te houden met alle spullen gewoon bij de hand. Het is zo ook veel netter om klanten te ontvangen. Helaas is het kantoor verder nog een beetje leeg (op 2 stoelen en een kast na), dus als je nog ideeën hebt om het op te vullen: Roept u maar!

Verder ben ik weer minder op de weg te vinden. Mijn broer heeft de BMW in de prak gereden. Op de terugwerk van zijn werk is mijn broer in de slip geraakt door aquaplaning. Na eerst met 110 km/u de midden-vangrail geraakt te hebben is hij 2 keer gespind om vervolgens in de berm tot stilstand te komen. Alle custom-body-parts zijn compleet aan gort en van de rest van het plaatwerk is ook niets meer over. Aan de binnenkant was alles nog in orde. De auto staat nu bij de garage wachtend om een schaderapport op te maken.
In het gunstigste geval is het frame nog in orde en hoeft alleen het plaatwerk vervangen en gespoten te worden wat in standaarduitvoering zo’n € 2500,- kost. In het minder gunstige geval is het frame niet meer in orde en is het waarschijnlijk makkelijker om een andere auto te kopen en de motor en andere getunede onderdelen over te zetten.
Eigenlijk ben ik al blij dat mijn broer er heelhuids vanaf is gekomen.

Komend weekend ben ik overigens op Opwekking. Een verslagje daarvan volgt natuurlijk ook.

Leave a Reply