De Grebbe

17 november was de Grebbe opengesteld voor ons als bewoners van de Moeregrebstraat. De afgelopen anderhalf jaar is er o.a. onder onze achtertuin gewerkt om de Grebbe te renoveren en te zorgen dat de eeuwenoude gewelven niet zouden instorten. Nu het werk is afgerond mochten we een kijkje komen nemen.In de Grebbe is een buis geplaats waar nu alle huizen op het riool zijn aangesloten. Vroeger viel alles gewoon zo in een geul in het midden. De Grebbe loopt nu af en toe vol met water als er teveel regen is gevallen en er gespuid moet worden.


In het midden van de foto is de ingang naar onze kelder te zien.


Dit is de onderkant van de put voor ons huis.


Het zag er heel schoon uit, het rook ook amper naar riool.


Op het Beurspleintje stond een ventilator voor de frisse lucht. Dit is de ventilator langs onder bekeken.


Vanaf het Markiezenhof was de Grebbe verder onbegaanbaar. Dit gedeelte was reeds ondergelopen.


Zicht onder het Beurspleintje.


Alle openingen zijn nu netjes van buizen voorzien.


Josephien bovenop de put voor ons huis 🙂

Leave a Reply