MacBook

Sinds enige tijd heb ik een nieuwe laptop. Mijn oude laptop had kuren en met moeite heb ik hem de periode van de eindproductie van de HQ School doorgekregen. Hij bleef maar vastlopen en ander geheugen en harde schijf mochten niet baten, dus het was tijd voor een nieuwe laptop. Omdat je tegenwoordig met BootCamp ook Windows kan draaien op een MacBook was de keuze dus niet zo moeilijk.

MacBook

Windows heb ik nog nodig voor enkele applicaties om speakerprocessors e.d. mee te kunnen aansturen. Verder draaien sommige offline editors voor lichttafels ook niet op MacOS X.

MacBook

Na nu al enkele weken hierop te werken wil ik echt niet meer terug naar Windows. Het werkt heel makkelijk en alles is heel snel. Vastlopers? Virussen? Spyware? Allemaal geen last van! Bovendien heeft de MacBook standaard optisch in en uit en heeft de Core Audio functionaliteit standaard al een minimale latency van 10ms, waardoor ik geen dure extra geluidskaart nodig heb om enkel met VST instruments of Amplitube te werken. Over een tijdje schaf ik wel een nieuwe 24 kanaals i/o audio interface voor multitrack opnames. Als iemand mijn oude E-MU 1616m nog wil overnemen, mail ff, ik gebruik hem toch niet meer. Photoshop CS3 loopt trouwens ook als een zonnetje!

Leave a Reply