Een kopje warme melk…

Een kopje warme melk, warmt de keel op en laat zo’n lekker laagje slijm achter op je stembanden. Zo koud is het niet eens, een graadje of zes. Een kwartier geleden (5 voor half 6) stond ik nog op het station in Bergen op Zoom, moest even iets afgeven aan iemand en direct daarna begon het lekker te regenen.

Als mijn kaken koud worden gaan ze altijd vreemd doen, dan bewegen ze minder goed en zit er minder gevoel in. Tegen het meisje wat tegelijkertijd met mij in de lift stond zei ik dan ook iets als ‘ouwoe’ ipv ‘houdoe’, want het kwam er niet goed uit. Mijn kaken doen het wel, ze zijn alleen wat langzaam als het koud is.

Daarnaast loopt mijn neus vanwege het in en uitlopen van gebouwen en kantoren. Vanochtend was het bed lekker warm en vervolgens ben ik op pad geweest. De auto in die nog lekker koud was en op het moment dat het net lekker warm begon te worden kwam ik op de bestemming aan. Auto uit, kantoor in -knip- kantoor uit, koude auto weer in. En dat een paar keer op een dag, daar gaat mijn neus van lopen. Natuurlijk heb ik geen zakdoekjes bij -note to self-, dus dat maakt het lekker irritant.

Tel daarbij een brakke stem omdat ik die gisteren heb overbelast en het plaatje is compleet. De remedie: Een kopje warme melk met honing. Ok, melk is niet goed voor je stem, maar ik drink straks toch weer een paar kopjes thee dus dat slijmlaagje spoelt er wel van af. Maar als het kopje leeg is, en dat is het nu bijna, werken mijn kaken weer goed, klinkt mijn stem weer normaal en loopt mijn neus niet meer.

De laatste log was van 14 november, ondertussen heb ik toch nog wel wat beleefd. Soms praat ik met mensen op MSN en dan vraag ik wat ze gedaan hebben de afgelopen dag en dan is het antwoord bijna iedere keer ‘niks, beetje gemsnt, tv gekeken enzo’. Ik snap dat niet, ik zou het niet eens kunnen en zou waarschijnlijk knettergek worden als ik niets om handen zou hebben. De afgelopen weken had ik wel redelijk veel tijd, ik heb nog steeds geen vaste baan (heb overigens wel gewoon nog wat inkomsten) dus er valt veel te plannen. Het meeste is niet zo boeiend dat het een aparte log verdient, maar ik vind het toch wel leuk (vooral ook voor mijn eigen archief, het is toch een soort van dagboek dit) om even wat dingen te vermelden:

Zo is één van mijn capuchontruien nu lekker wit omdat ik bij Nanneke en Rimmert het plafond heb gewit, daarnaast heb ik ook 2 deurkozijnen geschilderd.

De remmen van mijn auto werken goed; daar ben ik op de harde manier achter gekomen. Toen ik van de Lelyweg kwam en de randweg overstak richting de Gamma kon ik even vol in de ankers omdat één van de wegwerkers plotseling de weg op kwam. Niets geraakt en gelukkig waren er geen tegenliggers anders was het misschien minder positief afgelopen. Een dag later reed ik aan het eind van de middag op de Zuidzijde-zoom waar er vanaf het fietspad ineens een hond de weg op kwam gerend, weer vol in de remmen en uitgeweken en de hond liep rustig terug naar z’n baasje. Ik heb alleen het idee dat mijn remmen nu wat langzamer reageren dus die moet ik misschien even laten checken bij de garage.

Natuurlijk ben ik ook druk geweest met het Fast Forward Festival. Na veel gedoe is het geluid rond en uiteindelijk draaien we toch met Alcons en met 2 technici die de muziek ook goed kennen. We zijn te gast geweest bij ‘Cocktail’, een programma van ABG-TV wat ook op de BRTO (lokale omroep) wordt uitgezonden, en verder ook te gast geweest bij andere lokale radiozenders. De flyers en posters zijn af en worden nu overal verspreid, ze hangen ook al op diverse plaatsen in de stad. Vanavond heb ik weer een vergadering om de stand van zaken te bespreken, over 2 weekjes is het immers zo ver.

Mijn vader is teruggekomen van Indonesië en ik heb hem om 5 uur ‘s ochtends op Schiphol opgehaald.

Ik ben bij een jeugddienst van de Christengemeente in Tholen geweest, waar Unchained ook speelde. Die band speelt ook op het Fast Forward Festival, dus ik vond het wel fijn om ze even van te voren te zien. Het is wel een band die lekker rockt. Helaas heb ik die avond ook een blunder gemaakt met fotograferen: alles in jpeg-basic geschoten ipv in RAW, wat ik normaal doe. En juist nu had ik het echt nodig om de foto’s in RAW formaat te hebben.
‘s Middags was ik bij de MediaMarkt geweest, want daar kon je gratis je camera+objectief laten schoonmaken (incl. sensor), daar hebben ze ook wat dingen anders ingesteld en dat was ik dus vergeten te checken voordat ik ging fotograferen. Het resultaat staat overigens op de website van het Fast Forward Festival bij Unchained.

Maar nu mijn cam weer helemaal schoon is komen er wat fotologjes aan, en misschien zelfs videologjes 😉

En nu ben ik inmiddels al weer een uur verder dus voor de volgende keer beloof ik een minder saai logje.

Leave a Reply