542 woorden, 2978 aanslagen, 20 minuten.

881 woorden, 4747 aanslagen, 1 uur. Dat waren de statistieken van mijn vorige logje. Gemiddeld 79 aanslagen of 14 woorden per minuut, omdat ik ondertussen zat te msnen. Zonder msn aan en zonder met mensen te chatten en vanalles tussendoor te doen typ ik gelukkig stukken sneller en kan ik binnen no-time een net zo lang logje typen als de vorige keer 😉
Dat ga ik nu dus maar niet doen, bovendien was mijn dag vandaag redelijk saai. Ben bezig geweest met wat websites, heb wat muziek gemaakt, met wat mensen gepraat over mogelijke klanten e.d. En om 5 uur vond ik het wel welletjes.

Het geeft toch rust, om 8 uur beginnen met werken/bezig zijn en om 5 uur stoppen; net als een gewone baan. De gewone baan die ik waarschijnlijk toch niet zal aannemen. Ik zit nog in dubio. In loondienst gaan, van maandag tot donderdag van 9 tot 5 op kantoor zitten… of toch die vrijheid behouden om te freelancen, wat voor mij veel vrijheid betekent, meer geld verdienen en mezelf beter ontplooien. Toch geeft een gewone baan dan weer zekerheid, maar het nadeel is dan weer dat ik ook graag andere dingen doe naast werken die niet te combineren zijn. Bovendien blijf ik ergens toch altijd wel ondernemend, wat ook weer lastig te combineren is. Het blijft me aanspreken om het ene moment aan een project te zitten werken en vervolgens weer ergens in het land een gesprek met een klant te hebben. Creatief bezig zijn en mijn talenten gebruiken op meerdere en vernieuwende manieren, dat spreekt me meer aan. Ik denk niet dat ik dat in een functie in loondienst vindt.

Maar de structuur in het leven spreekt me dan wel weer aan. De afgelopen weken begonnen mijn dagen om 9 uur, opstaan om half 8, rustig douchen en ontbijten en vervolgens vanaf 9 uur aan de slag. Nu was dat vooral voor het festival waar ik mee bezig ben, maar de werkzaamheden kunnen vanalles zijn. ‘s Middags ergens lunchen of gewoon thuis en dan om 5 uur echt stoppen met dingen doen. In mijn Mac gaat nu om 5 uur een alarmpje af.

Einde werkdag, om de dag fiets ik dan om 5 uur naar de Jumbo om wat verse boodschapjes te doen en om ongeveer 5 over half 6 ben ik dan weer thuis. Eten maken en met mijn bord op schoot het Journaal en the Simpsons kijken en de rest van de avond vrij voor ontspanning of wat ik ook allemaal doe op de avonden zoals bestuursvergaderingen, zwemmen, huisgroepavonden, naar de film, bandrepetitie, toneelrepetitie enz. Soms komt er iemand eten en vaak eet ik ook ergens anders waardoor de afwisseling er wel lekker in blijft.

A ls ik het zo uittyp klinkt mijn leven eigenlijk dodelijk saai en burgerlijk, zeker vergeleken met een paar jaar geleden, maar ergens vind ik de rust wel fijn; ik heb in mijn hoofd meer tijd vrij om me bezig te houden met andere zaken. Bovendien heb ik meer tijd voor vrienden en om mezelf creatief verder te ontplooien 🙂

Ok, ik heb mijn belofte niet gehouden, dit logje is vast ook weer saai. Dus om het te compenseren een foto van de muffins die over zijn gebleven vanavond:

dsc_4664-01_cr-pub.jpg

Leave a Reply