Disneyland Parijs

Op een dag had ik Arthur aan de telefoon en bedachten we om de een of andere reden om direct het komende weekend naar Disneyland te rijden. Door gebruik te maken van een actie kon ik voor 10 euro beide parken bezoeken (ipv 56 euro), ik zou de benzinekosten betalen en Arthur het hotel (was ongeveer evenveel). En zo reden we op zaterdagochtend 26 januari naar Disneyland.


Mine!

Ik wilde vooral alle (voor mij) nieuwe attracties doen, de laatste keer in het Magic Kingdom was inmiddels alweer een jaar en negen maanden geleden en de laatste keer in de Studio’s was nog langer geleden. Als eerste hebben we fastpasses gehaald voor Tower of Terror om vervolgens Crush’s Coaster te doen. In Drievliet staat exact dezelfde achtbaan, alleen in WDS is deze helemaal gethematiseerd naar Finding Nemo. Tijdens de rit laten Nemo, Squirt (het kleine schildpadje) en op het laatst ook Crush zien hoe de oceaan er uitziet. Ik vond het erg leuk gethematiseerd en de projecties onderweg zijn ook erg mooi.

In Cars hoefde ik niet zo nodig, maar het zag er wel leuk uit zo’n draaimolen in achtjes. Na een kop warme chocomel waren onze fastpasses geldig (we hadden er 3 tegelijk getrokken per persoon) en konden we dus in Tower of Terror. Arthur had me verder niets verteld, behalve dat de liften door Otis zijn gebouwd, dus alles was volledig nieuw voor mij. De eerste indruk: erg goed, de cast-members spelen ook geweldig mee met alles! Meteen na de eerste keer een tweede keer geweest, hij is erg leuk 🙂


Het Hollywood Tower Hotel


Ik was er zelf ook


Een beetje met de toning en belichting gespeeld


Arthur

De rest van de tijd hebben we de Rock-n-Rollercoaster nog twee keer achter elkaar gedaan en tijdens het wachten tot onze fastpasses daarvoor geldig waren hebben we nog wat foto’s gemaakt. Hierna zijn we naar Panoramagique gegaan, een luchtballon die tot 100m hoogte gaat en zich net buiten Disney Village bevind. Hieronder de foto’s:


Arthur filmt


Space mountain


Tower of Terror


Mainstreet en Fantasyland


Adventureland en Frontierland


Het Disneyland hotel


Het kasteel


Disney Village


De parkeerplaats, mijn auto staat op de eerste rij, 3e van links.


Dat is helemaal links vooraan dus.


Walt Disney Studio’s


Het platform waar de luchtballon op land.


Disney Village van bovenaf


Het vuur in de Tramtour


Newport Bay Club


Drie heli landingsplaatsen op de parkeerplaats.

Hierna zijn we naar het Magic Kingdom gegaan waar we diverse attracties hebben gedaan en wat rondgelopen.


Arthur die een foto van mij maakt.


Een trosje bananen


Waterrad


Nog meer water


Ohja, we waren in Disneyland. Gefotografeerd vanuit de Covered Walkway.

Toch nog maar een keertje in ToT:

De lift

Hierna ontmoetten we Gijs, een jongen die nog tot februari in DLP werkt. Ik wilde nog in Buzz Lightyear, want daar was ik nog niet in geweest. Gijs wist nog te vertellen waar Nine-Eye (uit het visionarium, wat eerst in het gebouw zat waar nu Buzz in zit) in de attractie lag. Na de rit had ik een score van 40.000, Arthur had 160.000 en Gijs had 999.999 gescoord 🙂

Inmiddels was het donker en heb ik nog wat foto’s gemaakt:

Het kasteel met onstoken kaarsjes


Space Mountain


15 jaar!


De draak onder het kasteel

Nog een uurtje voordat het park ging sluiten dus we zijn nog wat winkeltjes afgeweest. Ik zocht een ijsblokjes-maak-ding die helaas niet meer in mijn bezit is, maar deze was overal uit het assortiment. Ook bij de uitverkoop winkeltjes waren ze niet meer te krijgen; dus als iemand er nog eentje heeft liggen, hoor ik dat graag 😉

Ons hotel lag op slechts een kilometer afstand, dus daar waren we zo. Avondeten bij de mac in Val d’Europe om vervolgens heel snel te gaan slapen en bij te komen van een geslaagde dag in Disneyland.

Leave a Reply