Parijs

Zo’n Etap hotel slaapt nog best goed, ondanks dat het erg goedkoop is. Helemaal volgegeten heb ik me, aan het ontbijt. En gedronken ook: Warme chocolademelk, melk, vruchtensap en thee met honing. Spullen gepakt en naar buiten om daar een klomp ijs aan te treffen wat de avond ervoor nog mijn auto was. Val d’Europe is in feite nog gewoon buitengebied met wat nieuwbouw, dus het vroor er nog erg hard. Dus dan maar krabben met z’n tweeën om daarna te kunnen vertekken. Giel leidde ons naar het tankstation en toen weer naar de parkeerplaats van Disneyland waar ik nog wat souvenirtjes heb gekocht en waar we nog een rondje over het resort hebben gelopen. Daarna was het tijd om naar Mirapolis te rijden, een verlaten parkje net boven Parijs. Op de grote ring van Parijs zag ik de Eiffeltoren en Arthur vertelde dat hij dat eigenlijk nog nooit van dichtbij had gezien. Dus reden we even later de stad in, parkeerden we bij een parkeergarage en gingen we met de metro naar de Eiffeltoren.


Arthur voor de Eiffeltoren


Ik voor de Eiffeltoren

Verder heb ik rond die omgeving nog wat plaatjes geschoten voordat we onze weg naar huis (via Mirapolis) vervolgden:

Van Mirapolis, dat verlaten park, was dus echt niets meer over behalve de ingangspoortjes. Ik heb er ook geen foto’s van verder. TomTom wees de weg naar de dichtsbijzijnde mac waar we wat eten naar binnen hebben gewerkt. Toen we weer verder wilden rijden startte de auto niet. Een aantal hulpvaardige fransen hielpen met duwen en na 2 rondjes geduwd te hebben konden we onze weg vervolgen om lekker laat thuis te komen. Al met al een geslaagd weekend; vooral omdat eigenlijk niets gepland was en we gewoon onze gang een beetje konden gaan, mede dankzij de vrijheid van een eigen auto 🙂

Leave a Reply