Het piept en het kraakt…

.. maar het is zo vet! Vanavond heb ik weer even op een echte Hammond L-100 mogen spelen.


Hier hoor je er dus één.

De mensen die me wel eens hebben zien spelen, weten dat ik op een grote rode Nord Stage 88 speel. Deze heeft best een goede Hammond (B3) imitatie, maar als je dan weer op ‘the real thing’ speelt, weet je wat je mist. Alleen het opstarten van de motors al; en dan het geluid wat steeds warmer en voller wordt, naarmate alles opwarmt.
Er liepen wat toonwielen minder lekker dus met een beetje olie ging het al beter klinken en tijdens het spelen voel je gewoon dat het echt een instrument is wat werkt en al een leven achter de rug heeft (dit orgel kwam uit een oude katholieke kerk). En het speelt dan ineens weer zo licht in vergelijking met mijn Stage, heerlijk!

Als ik ooit de ruimte heb, dan wil ik ook een echte. Mét leslie 🙂
Tot zover dit onnuttige bericht, ik wilde het gewoon graag even kwijt.

One Response to “Het piept en het kraakt…”

  1. Sjoerd
    March 12th, 2008 15:10
    1

    hey, jij hebt ruimte zat man 😉

Leave a Reply