Europapark 10 t/m 13 juli

10 t/m 13 juli ben ik samen met Arthur naar Europapark geweest. Europapark is één van de grootste attractieparken van Europa en ik was er nog nooit geweest. We wilden beide graag wat gaan doen dat weekend, dus we gingen daar over nadenken. Arthur is fan van Fort Boyard dus eerst wilden we daar heen rijden, maar toen bedachten we ons dat Europapark net zo ver (eigenlijk dichterbij is).

Direct na mijn werk heb ik Arthur op het station opgehaald en zijn we gaan rijden om iets voor middernacht in Rust aan te komen. De volgende dag vroeg uit de veren om het park te bezoeken, want ik wilde natuurlijk alles zien. We hadden 2-dagenkaarten genomen, maar eenmaal in het park bleek dat niet echt nodig te zijn. Het was erg rustig en de eerste dag hadden we om half 11 ‘s ochtends alle achtbanen in het park gedaan, zonder dat we ergens langer dan 15 minuten hebben moeten wachten. De eerste dag hebben we gevuld met alle attracties doen en de tweede dag hebben we alle shows en ander entertainment bekeken. Voor mij was het de eerste keer dat ik zelf in Zuid-Duitsland reed dus ik wilde ook wel even goed oefenen met in de bergen rijden. Zaterdagavond zijn we dan ook even richting de dichtsbijzijnde berg gereden om daar zo dicht mogelijk bij de top te komen en op zondag hebben we TomTom de korste route naar Todtnau laten berekenen: recht de bergen over, via allerlei hele smalle weggetjes waar net één auto op paste en met hele stijle haarspeldbochten die alleen in de eerste versnelling te doen waren.

Todtnau? Daar staat de op één na langste Alpine Coaster van Europa. Een Alpine Coaster is een kruising tussen een achtbaan en een rodelbaan, je kan zelf de snelheid bepalen maar je zit wel vast op een baan zodat je nooit de bocht uit kunt vliegen. Dit was maar een uurtje rijden van Europapark, dus het zou zonde zijn om deze niet meteen mee te pakken.

Op de terugweg heb ik nog een kras op mijn auto gekregen door een stuwdam op te rijden en er halverwege achter te komen dat er aan de andere kant ook twee auto’s op waren gereden. Ik moest dus achteruit de dam weer af en ik ben niet zo heel goed in achteruit rijden, vooral niet als ik langs beide kanten 5 cm speling heb en ik in een bocht moet rijden. Gelukkig valt de kras mee en zit hij vooral op het rubber.

Na uiteindelijk toch de overkant bereikt te hebben zijn we via een toeristische route via Frankrijk, Luxemburg en België terug naar Bergen op Zoom gereden waar we rond 7 uur ‘s avonds aankwamen.

Natuurlijk heb ik heel veel foto’s gemaakt, waarvan hieronder een ruime selectie:

dsc_6277-pub.jpg

dsc_6297-pub.jpg

dsc_6307-pub.jpg

dsc_6313-pub.jpg

dsc_6317-pub.jpg

dsc_6328-pub.jpg

dsc_6330-pub.jpg

dsc_6337-pub.jpg
Waarom hebben we hier niet van deze winkels? Uiteraard heb ik wat chocolade gekocht 🙂
dsc_6342-pub.jpg

dsc_6347-pub.jpg
Dit is een onderdeel van Hotel Colloseo, zelfs de hotels zijn helemaal tot in de puntjes gethematiseerd. Zo is er ook een kasteel en een hotel in Spaanse stijl.

dsc_6348-pub.jpg
Hieronder bevinden zich een aantal suites en de health-club.

dsc_6363-pub.jpg

dsc_6373-pub.jpg

dsc_6382-pub.jpg

dsc_6384-pub.jpg
Zelfs het volkslied van Bergen op Zoom was te horen in het park!

dsc_6389-pub.jpg

dsc_6390-pub.jpg

dsc_6402-pub.jpg

dsc_6421-pub.jpg

dsc_6433-pub.jpg

dsc_6442-pub.jpg
Een halve seconde nadat ik deze foto had gemaakt kwam het water aan bij mij, waardoor ik helemaal doorweekt was en m’n camera vol zat met druppels.

dsc_6444-pub.jpg
Arthur zocht ook de verkoeling op, het was ook een warme dag.

dsc_6448-pub.jpg

dsc_6450-pub.jpg

dsc_6453-pub.jpg

dsc_6458-pub.jpg

dsc_6483-pub.jpg

dsc_6485-pub.jpg

dsc_6496-pub.jpg

dsc_6500-pub.jpg

dsc_6508-pub.jpg
De Aplpinecoaster in Todtnau.

dsc_6512-pub.jpg

dsc_6514-pub.jpg

dsc_6517-pub.jpg

dsc_6519-pub.jpg

dsc_6520-pub.jpg

dsc_6524-pub.jpg

dsc_6525-pub.jpg

Leave a Reply