Google stats

Het leuke van WordPress is dat er out-of-the-box hele uitgebreide statistieken bij zitten.

search_terms_wordle

Zo komen de meeste bezoekers via de RSS feed, Twitter of Hyves. Een aanzienlijk deel komt echter ouderwets via Google binnen; alleen de zoektermen vind ik toch wel vreemd. Op nummer 1 mijn naam; ok dat is nog wel logisch. Maar op nummer 2 staat ‘spongebob’, en dat is toch vreemd. Als ik op Spongebob zoek op Google dan kom ik deze blog niet tegen op de eerste 20 pagina’s. Hetzelfde geldt voor de 3e term waarmee mensen op mijn blog komen: ‘weerkaart nederland’. De écht specifieke termen waar ik hele posts over heb geschreven, zoals ‘raynox dcr 250’, ‘lichtontwerp’, ‘msn botje’ staan pas halverwege de lijst. Kortom: ik kan het niet echt verklaren waarom het zo werkt. Als iemand met dat kan uitleggen, dan hoor ik dat graag 🙂

Leave a Reply