Espace Euro Disney

Op 2 augustus 1988 werd er begonnen met de bouw van het huidige Disneyland Paris wat op 12 april 1992 haar deuren voor het eerst zou openen. Om alvast een indruk te geven van wat er ging komen werd Espace Euro Disney in december 1990 geopend. Voor 10 FRF kon je kijken naar de maquettes van de diverse gebouwen en attracties. Ook was er een filmzaal waar films werden vertoond.

Espace
Espace Euro Disney begin jaren ’90 van de vorige eeuw.

Nu hebben oude en verlaten gebouwen al heel lang een bepaalde aantrekkingskracht op mij, dus ik kon het niet laten om toch even te gaan kijken hoe het er nu bij lag:

Espace EuroDisney

Espace EuroDisney
Er was veel graffiti.

Espace EuroDisney
Een tovernaarshoedje herinnert nog aan vroeger.

Espace EuroDisney
Bijna alles was gesloopt.

Espace EuroDisney
De oude balie met nog twee tovenaarshoedjes.

Espace EuroDisney
De achterkant van het gebouw.

Espace EuroDisney Parking Lot
De oude inrit naar de parkeerplaats.

4 Responses to “Espace Euro Disney”

 1. Hilda
  September 20th, 2009 09:32
  1

  bijzondere foto’s.. ik vind dit ook vaak interessant om te zien, hoe vergankelijk dingen kunnen zijn.

  groetjes, Hilda

 2. hogenboom
  October 12th, 2009 06:47
  2

  Hallo,
  Ik ben vanuit hobby onderwerpen aan het verzamelen omtrent disneyland parijs. Graag zou ik dit later in blog vorm online willen plaatsen. Na wat googelen kwam ik uit op de foto’s van Espace Eurodisney. Een stukje voorgeschiedenis waar ik al reeds lang naar op zoek ben. Ik las al bij je Creative Commons Licence dat ik dit werk zou kunnen kopiëren maar het leek me toch vriendelijker om het je persoonlijk te vragen. Zo kan ik bijvoorbeeld ook de juiste bronvermelding etc. bij de foto’s plaatsen.

  Ik zou dus graag enkele foto’s uit je Espace Euro Disney set willen gebruiken om mijn verslag te illustreren. Ik hoor graag van je of ik deze zou kunnen gebruiken?

 3. Will
  May 27th, 2010 12:23
  3

  Hi,
  I am planning to do some photos there too. Can you climb over the fence they put up at the car entrance? Ho did you get in?

  Looking forward to hearing from you. Love these documentary photos!

  Best//Will

 4. Joris
  December 15th, 2010 19:00
  4

  En ondertussen is het afgebroken… Jammer, want ik dacht dat het al lang verdwenen was. Anders had ik het ook graag een keer “bezocht”…

Leave a Reply