Ultimate Ears bestellen

Op verzoek een korte uitleg hoe ik mijn UE’s heb besteld.

Overview

Op de website van Ultimate Ears kun je alle informatie vinden over hun producten. Ik heb destijds gekozen voor de UE 4 pro omdat deze goedkoop zijn, maar toch dezelfde hoge kwaliteit bieden. Het nadeel van dit product is dat je niet kan kiezen in welke kleur je ze wilt of er een logootje op kan laten maken; ze zijn altijd transparant en er staat altijd een Ultimate Ears logo op. Ik heb gekozen voor de versie zonder ‘Ambient’ optie, dit betekent dat er een demping van -26 dB is. Met ‘Ambient’ optie is de demping gereduceerd tot -12 dB.

Stap 1:
Bestel het product wat je wil op de website van Ultimate Ears door op ‘Buy Now’ te klikken. Betaal met je credit card en wacht op de bevestigingsmail. Ik had echter geen credit card, dus ik heb een account aangemaakt bij WireCard. Bij WireCard krijg je een virtuele credit card waar je geld op kunt zetten, desgewenst kun je ook een fysiek pasje krijgen.

Stap 2:
Laat bij een audicien een oorafdruk maken. Dit moet een volledige oorafdruk zijn (zg. ‘full concha’), waarbij een groot deel van de gehoorschelp ook op de afdruk staat. Verdere instructies kun je vinden op de website van UE.
Ik heb zelf hier in Bergen op Zoom een oorafdruk laten maken bij Andriessen Audiciens. Omdat er geen standaardtarief voor was heb ik een bedrag van 20 euro afgesproken. De oorafdrukken kreeg ik mee in een stevig doosje.

Oorafdrukken

Stap 3:
Stuur de oorafdrukken op, samen met de bevestiging die je per mail hebt gehad. Het kleine doosje heb ik goed verpakt in een grotere doos zodat het niet beschadigd kon raken. Vervolgens heb ik het per gewone post opgestuurd naar Irvine, CA.

Stap 4:
Wachten. Na een week kreeg ik een bericht dat het pakketje met de In-Ears naar mij onderweg was en twee dagen later lag hij bij de douane. Hier heeft het nog een paar dagen gelegen alvorens het bij mij binnen kwam. Al met al een levertijd van ongeveer twee weken.

Stap 5:
Er is geen stap 5.

Ik was destijds op deze manier goedkoper uit dan bij een leverancier in Nederland. Dit hangt natuurlijk helemaal af van de koers van de Dollar en of er invoerrechten betaald moeten worden.

Overigens werken ze nog steeds perfect en ben ik nog steeds zeer tevreden.

One Response to “Ultimate Ears bestellen”

  1. Tweets that mention Ultimate Ears bestellen | Randall's Weblog -- Topsy.com
    January 8th, 2011 12:03
    1

    […] This post was mentioned on Twitter by Jos Martens, Randall van Gurchom. Randall van Gurchom said: Ultimate Ears bestellen: Op verzoek een korte uitleg hoe ik mijn UE’s heb besteld. Op de website van Ultimate E… http://bit.ly/hUvt9p […]

Leave a Reply